Udviklingsplan for Faaborg klar
Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune

Udviklingsplan for Faaborg klar

Vinderen af en arkitektkonkurrence i Faaborg-Midtfyn er nu fundet, og fremtiden for Faaborgs by og havn er et skridt nærmere med fokus på klimasikring og bæredygtighed.

FAABORG-MIDTFYN: En sammenhængende plan for Faaborg by og havn er ved at være klar. Siden april har udarbejdelsen været i gang, og nu er der sat navn på det arkitektteam, der skal stå i spidsen. Det bliver GHB Landskabsarkitekter, som blandt andet skal omdanne slagterigrunden til et urbant iværksættermiljø.

Borgmester Hans Stavnsager (S) fremhæver teamet som det med den mest sammenhængende plan med vinderforslaget 'Vi dyrker Faaborg'.

- De har leveret en plan, der på smukkeste vis binder byen bedre sammen og skaber bro mellem vores stolte fortid og en fremtid, hvor fødevarer, friluftsliv, sundhed og kunst, alle er elementer, vi vil dyrke, siger han. 

Det kommende Øhavsmuseum skal ifølge forslaget ligge i Frølageret på den gamle slagterigrund. Den og vinderforslagets øvrige løsninger skal nu gennemgås nærmere, inden der træffes en politisk beslutning, forklarer borgmesteren.

Klimasikring og bæredygtighed
Konkurrencen er gennemført i samarbejde med Realdania, og her lægger programchef Astrid Bruus Thomsen blandt andet vægt på de spørgsmål, som konkurrencen har rejst omkring som klimasikring, midtbyer og bæredygtighed.

- Faaborg står efter min mening med nogle rigtige kloge svar i det vinderprojekt, der er valgt. Lad udviklingen tage udgangspunkt i de lokale værdier og det stedsspecifikke, brug byens naturlige topografi og højderyg til at klimasikre, og genbrug de eksisterende og tiloversblevne bygninger til nye funktioner, siger hun.

 

Se hele vinderforslaget her.

Vinderteamet:

Hovedrådgiver: 
GHB Landskabsarkitekter / landskabs- og byplanlægning

Underrådgivere:
Kjellander & Sjöberg / arkitektur 
TYRENS / rådgivende ingeniører 
REALISE / forretningsudvikling 
Mogens Morgen / transformation og kulturmiljøer

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt