DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Udviklingen i coronatallene er mest en ikke-udvikling

Udviklingen i coronatallene er mest en ikke-udvikling

Det meste ser ud som længe. Nu fem pct. færdigvaccinerede.
19. MAR 2021 14.46
TEMA: Corona

Udviklingen i coronatallene er mest af alt en ikke-udvikling. Ingen nye dødsfald det seneste døgn, samme positivprocent som i går og stort set hele ugen, og fortsat faldende tendens i antallet af indlagte.

191 er der nu på sygehus med coronasmitte, fire færre end i går og et niveau, vi skal tilbage til begyndelsen af november for at finde lavere. Dengang var det endda på vej op, nu er det på vej ned.

Til gengæld byder det seneste døgn på en ny rekord for antal testede: 323.753, det højeste tal hidtil, og en rekord, der er blevet slået for tredje gang i denne uge. Antallet af smittede, man har fundet, er tilsvarende højt, 843, men ikke højere end at det blot er fulgt med op - den forholdsmæssige andel er ikke vokset.

Blandt kommunerne ligger seks nu under bekymringsgrænsen med en incidens under 20. Det er de fem ø-kommuner Læsø, Fanø, Samsø, Ærø og Langeland samt Lemvig på fastlandet. I den anden ende af skalaen topper de fire københavnske omegnskommuner Ishøj, Høje-Taastrup, Vallensbæk og Brøndby med incidenser over 200.

I går fik 7.135 personer deres andet stik og er dermed færdigvaccinerede. Det er der i alt fem pct. af den samlede befolkning, der nu er. Dobbelt så mange, 14.635, fik deres første stik i går, hvilket bringer andelen af førstegangsvaccinerede op på 5,6 pct.