LANGELAND: Både formand og næstformand i børne- og skoleudvalget i Langeland Kommune vil genåbne sager om anbringelser af børn, skriver Fyens Stiftstidende. Formand Søren Ramsing (R) vil have genbehandlet alle omkring 60 sager, mens næstformand Karina Jørgensen (V) ønsker genåbning af de sager om tvangfjernelser af børn, hvor der er skabt tvivl om sagsbehandlingen.
- Der bliver påvist nogle så alvorlige fejl, som har en karakter, hvor vi er nødt til at reagere. Vi kan simpelthen ikke være andet bekendt, siger Søren Ramsing til avisen.
Omtale af tvangsfjernelse i medierne, især i radiokanalen 24/7, har rejst tvivl om grundlaget for i al fald en anbringelsessag, hvor bl.a. en partshøring ikke blev afholdt, selvom det fremgik af sagens dokumenter. Onsdag medgav borgmester Tonni Hansen (SF) i en udtalelse til pressen, at der er sket fejl i enkelstående tilfælde.
Får hjælp af task-force
Årligt kan der hos Socialstyrelsens task-force startes forløb op for fire kommuner, der ønsker hjælp til at bedre kvaliteten af sagsbehandlingen i forhold til serviceloven.
Af referat fra økonomiudvalgsmødet 17. december 2021 fremgår det, at forløbet i Langelands Kommuner er i tre faser. Den første med analyse, kompetanceudvikling og udviklingsplan tager ca. 9 måneder, den anden fase er selve udviklingsforløbet på ca. et år, inden afslutning og videre fokus.
Hvilke konkrete og målrettede initiativer, der skal sættes igang i kommunen, har task-forcen endnu ikke lavet aftaler med kommunen om, oplyser Socialstyrelsen. Det besluttes i forbindelse med udarbejdelsen af den udviklingsplan, der laves efter analysen.
Fast kotume i samarbejdet med styrelsens task-force er dog, at tyve udvalgte sager sendes til Ankestyrelsen, så de vil under alle omstændigheder blive genvurderet.
cwa
Korrigeret 25. marts: Rubrik og underrubrik ændret: Det er ikke udvalget, men enkeltpolitikere, der ønsker genbehandling
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.