Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix

Udstyret er klar, nu skal alle med symptomer testes for corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) åbner på pressemøde for ny bølge af coronatest.
20. APR 2020 14.55
TEMA: Corona

Alle med coronasymptomer skal testes. Det nødvendige udstyr er nu til rådighed, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på dagens pressemøde om coronasituationen. En række testcentre er blevet eller er ved at blive anlagt for at kunne opfylde behovet.

Har man symptomer i form af tør hoste eller problemer med vejrtrækningen, skal man derfor henvende sig til sin læge, og man vil så blive visiteret til en test. Det er den mest effektive måde at mindske smittespredningen på, siger sundhedsministeren.

- Hvor længe skal vi så holde afstand? Det er ikke en dato nogen kan give. Det afhænger af, hvordan epidemien og forskningen udvikler sig, siger sundhedsministeren.

Statens Serum Institus direktør, Kåre Mølbak, har i Berlingske forudsagt,  at social distance kan være en nødvendighed i op til et år, en udtalelse der har vakt en del debat. På pressemødet supplerede han sin forudsigelse med, at fx en ny testpraksis kan skabe åbninger for en vis opblødning, fx så man kan blive målt smittefri før et besøg hos en pårørende på et plejehjem.

Han understreger, at det ikke er et ønske, at der skal gå lang tid, før man kan omgås som før coronaen, 'men det kan være nødvendigt i forhold til at holde epidemien nede', siger Kåre Mølbak på pressemødet.