Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Sådan så arbejdet med at bygge covid-19 testcenter i Fælledparken i København ud i weekenden.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Corona-testcentre skyder op i øjeblikket

I Næstved opføres et testcenter lige mellem kommunens administration og sygehuset, mens fem kommuner på Fyn er blevet bedt om at finde plads til hver sit center. Her er arbejdet indtil videre påbegyndt i Odense.
20. APR 2020 6.00
TEMA: Corona

KØBENHAVN / NÆSTVED / ODENSE / AALBORG: Testcentre skyder op i forskellige dele af landet i øjeblikket. Rigspolitiet bygger blandt andet både centre til at teste personer for corona i Fælledparken i København, i Rådmandshaven i Næstved og i Hærhjemmeværnsdistrikt Fyns bygninger i Odense. Det bekræfter Rigspolitiet over for DR, TV2 Fyn og TV2 Øst, dog på en lettere hemmelighedsfuld måde:

Politiet er i gang med at bygge nye testtelte, som har 'forbindelse til covid-19', og som har noget at gøre med at opbygge testkapacitet for at understøtte teststrategien, lyder det til medierne.

- Vi kan bekræfte, at der er en række forberedelser i gang for at udvide mulighederne for at teste for covid-19. Derfor vil man i dag (søndag, red.) kunne se, at der begynder at rejse sig telte nogle steder i landet, sagde politidirektør i Rigspolitiet, Svend Larsen, til TV2 ØST i går.

Testcentret skal angiveligt åbne i dag, mandag den 20. april, og være i funktion seks måneder og muligvis længere. Testcentret ligger i Rådmandshaven lige mellem Næstved Sygehus og Næstved Kommunes administrationsbygninger.

Nyt skift i teststrategi
I hovedstaden skriver DR, at også regionen og Rigshospitalet er inde over byggeriet, hvor der ifølge Rigspolitiet både er lagt el og trukket vandrør ind. Regionen og hospitalet skal angiveligt stille med klinisk personale i teltene.

Et bredt politisk flertal er enige om, at der skal laves en samlet teststrategi. Et af målene er nu at teste et repræsentativt udsnit af befolkningen, også danskere uden symptomer. Tidligere var målet at teste 5.000 om dagen, så 10.000 om dagen og så 15.000 om dagen - sidstnævnte et mål, der ifølge smittetallene fra Statens Serum Institut aldrig blev nået.

- Vi opbygger kapacitet for at kunne understøtte teststrategien. Derfor vil man i dag kunne se, at der begynder at rejse sig telte nogle steder i landet, skriver politidirektør Svend Larsen også i et skriftligt svar til DR.

Derfor skulle der også oprindeligt rejses fem testcentre på Fyn: Et i Svendborg, Nyborg, Middelfart og Odense, hvor Fyns Politi havde bedt de fem kommuner om at finde plads. 

- Vi har fået besked på at finde en lokation på 50 gange 50 meter, hvor der kan rejses et telt. Arealet skal være tæt på sygehuset, og det skal være let at komme til og fra, sagde Svendborgs borgmester Bo Hansen (S) til TV2 Fyn for lidt over to uger siden.

Siden da har der været tavshed fra samtlige myndigheder omkring testcentrene, og det er derfor usikkert, hvorvidt de øvrige fire testcentre overhovedet bliver etableret, skriver TV2 Fyn i forbindelse med, at arbejdet på testcentret i Odense er påbegyndt. Rigspolitiet bekræfter også at stille et testcenter op ved Aalborg Kaserner.