
BORNHOLM: Det er ikke kun staten, der flytter ud, der er også nogen, der skal modtage. Det er et fælles ansvar, hvis det skal lykkes, derfor skal der arbejdes med en modtagekultur.
Sådan lød et råd fra Jan Hendeliowitz (S), formand for Erhverv Uddannelse og Beskæftigelse i Regionsråd Sjælland, da dknyt og avisen Kommunen fredag under overskriften #UdMedStaten bød til debat på Folkemødet om udflytning af statslige arbejdspladser.
Borgmester Erik Buhl (V), Varde, tilsluttede sig opfordringen og nævnte som eksempel hvordan Varde for nogle år siden, da Sergentskolen blev flyttet hertil fra Sønderborg, gik sammen med nabokommunen Esbjerg om at tage godt imod. Varde har ikke fået noget i denne omgang, men er som garnisonsby med 1500 militære arbejdspladser vel bekendt med problemstillingerne.
En af dem er ifølge formanden for DJØF Offentlig, Sara Vergo, at 'der bare er flere spændende job i København og de store byer'.
- Det er dødsdømt at arbejde mod urbaniseringen, mente hun og fandt derfor også, at det var en fejl at smøre udflytningen tyndt ud over 'så mange valgkredse som muligt', som hun sagde. Løsningen er en helt anden:
- Hvis de gode DJØF'ere skal gide flytte til Varde, skal der være mere end ét job at søge. De tider, hvor man fik et job og blev der til pensionen, er forbi. Dels er der ingen garanti for, at man kan beholde et job, men det er også spændende og udviklende at få nyt job, og derfor skal der være mere end ét at søge.
Trods sin oppositionsrolle i forhold til den regering, der har besluttet udflytningen, fandt folketingsmedlem Lea Wermelin (S) den 'helt nødvendig' efter centralisering op gennem 00'erne, men hun fandt - med tilslutning fra alle - at man fremover snarere bør indtænke udflytning som en kontinuerlig proces i stedet for at iværksætte det i bølger
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.