Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tsunamiramte børn fra Japan på ferie

Japanske børn på ferie hos jævnaldrende i Nordsjælland
10. JUN 2011 13.36

FREDENSBORG: Omkring 20 skolebørn fra en af de værste tsunami- og jordskælvs-ramte byer i Japan får nu mulighed for ophold hos jævnaldrende i Fredensborg.

På tirsdag overrækker borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) og 1. viceborgmester Ulla Hardy-Hansen (K) invitationen til borgmesteren i den japanske by Higashi Matsushima. Det sker med hjælp fra Kronprins Frederik under dennes officielle statsbesøg i Japan.

Higashi Matsushima, der ligger på kysten i Sendai-provinsen, blev ramt at en 10 meter høj tsunami - kort efter det voldsomme jord-skælv i marts måned i år. 60 procent af byen blev ødelagt, tusinder omkom og mange børn blev enten forældreløse eller stod uden tag over hovedet.

Idéen om at invitere de japanske skolebørn til Danmark kom bl.a. fra byrådsmedlem i Fredensborg Kommune, Carsten Nielsen (S):

- Sjældent har TV billeder gjort større indtryk på mig, end dem vi så den 11.marts. Der var ikke tale om en skrækfilm fra Hollywood, men rigtige hændelse på den japanske nord-østkyst. Mennesker flygtede, til fods eller i biler, men mange blev indhentet af kæmpe-bølgen. Det er altid børnene der lider størst afsagn efter sådanne katastrofer, og disse japanske børn levede et liv i lighed med vores egne, her i Danmark. Jeg ønsker at give dem mulighed for et lille refugium her i Danmark og for en kort stund, lade deres tanker og følelser udfolde sig under roligere forhold end hjemme hos dem selv. De fortjener en positiv oplevelse, for resten af deres liv.


Foto: http://www.flickr.com/photos/yisris/with/5557961271/