"Trustpilot" for daginstitutioner får kølig modtagelse

KORT NYT19. MAJ 2022 10.30

På en ny hjemmeside kan forældre nu anmelde deres barns daginstitution på en række områder, fx faciliteter, normering og medarbejderes engagement og faglighed. Bag siden står Mette Topholm, som selv som mor har oplevet, at det var svært at skulle vælge daginstitution. Hun mener, at forældre har brug for et sted at hente andre forældres vurderinger, fortæller hun til DR.

Hverken forældreorganisationen Fola eller pædagogernes fagforening Bupl er dog begejstrede for projektet. Ifølge Fola har forældre et stort behov for at kunne læse om de enkelte dagtilbud, men forældreanmeldelser bliver for subjektive, fordi det, der er kvalitet for en familie, ikke nødvendigvis er det for en anden, siger formand Signe Nielsen til DR.

Bupl-formand Elise Rimpler frygter, at daginstitutioner bliver en slags supermarkeder, man shopper imellem. Desuden kan en bekymring for et barn føre til en konflikt med forældre, som resulterer i en dårlig anmeldelse. Hun opfordrer forældre til i stedet at besøge de lokale institutioner, mens Signe Nielsen opfordrer kommunerne til at give bedre information om de enkelte tilbud.

ak