Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Trøjborg til regeringen: - Tal ikke kun om hvordan andre skal bidrage

TOPMØDE Regeringen mangler ifølge Jan Trøjborgs topmøde-salut ganske enkelt mod til at vise, at den er i stand til at prioritere og styre statens egne udgifter
24. MAR 2011 10.34

Af Knud Abildtrup

AALBORG: Det er i kommunerne, velfærden skabes - ikke ved regler og kontrol. Det budskab stod med mange eksempler på fejlslagen afbureaukratisering klart, men ikke langt inde i sin beretning valgte Trøjborg på det kommunalpolitiske topmøde at rette skytset mod staten, mod regeringen - og trak en tråd tilbage til indførelsen af strukturreformen, som efter hans opfattelse aldrig er nået over den statslige dørtærskel - selv om den blev døbt 'opgave- og strukturreform', men kun blev til en kommunalreform.

Statslige nyansættelser samtidig med kommunale fyringer. Og alle kontrollørerne i de statslige styrelser, der forøger bureaukratiet, selv om der tales om afbureaukratisering. KL-formanden oplistede bl.a., at der for hver 13 medarbejdere i jobcentrene er ansat én til at kontrollere dem.

Og med et omskrevet Kennedy-citat appellerede han til regeringen om ikke blot at tale om, hvad andre skal bidrage med. Kommunalpolitikerne i salen fik derimod klap på skulderen: I har taget fat, så det både kan ses og høres.

Til gengæld fik formanden klap fra salen, da han kaldte Chistiansborg for stivfrossen, når det gælder reformarbejde - og mente, at regeringen og Folketinget i den forbindelse øjensynligt har bevilget sig selv et sabbatår.