Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Tre ud af fem ansatte bør være uddannede
Foto: Colourbox

Tre ud af fem ansatte bør være uddannede

Socialpædagogerne foreslår nu minimumskrav for at et socialt anbringelsessted kan blive godkendt
14. MAJ 2012 6.57

Den seneste tids mange sager om uacceptable forhold på nogle anbringelsessteder for udsatte børn og unge, får nu Socialpædagogerne til at offentliggøre deres konkrete bud på minimumskrav for at et socialt anbringelsessted bliver godkendt.

Steder kan efter forslaget alene blive godkendt, hvis ledelsen på stedet er socialpædagogfagligt velkvalificeret, hvis minimum 60 pct. af medarbejderne er pædagogisk uddannede, hvis stedets værdigrundlag og medarbejdernes faglige kvalifikationer tydeligt fremgår af Tilbudsportalen, og der skal som minimum gennemføres to årlige driftstilsynsbesøg med stedet.

Sådan lyder en række af de konkrete bud, Socialpædagogerne har på hvordan man fremadrettet styrker anbringelsesområdet. Anledningen er den seneste tids mange chokerende sager, hvor anbragte børn er blevet udsat for misrøgt. Socialpædagogernes formand Benny Andersen mener, at der skal indføres mere klare krav til fagligheden og til dokumentation:

- På langt de fleste andre velfærdsområder, har vi naturlige og klare krav til, at medarbejderne besidder de nødvendige kvalifikationer og til at de metoder, der anvendes er veldokumenterede og gode. Men når det handler om anbragte børn og unge er der paradoksalt nok ret få krav til fx godkendelse af et opholdssted. Vi har derfor listen en lang række forhold, vi finder nødvendige for at sikre, kvaliteten indsatsen på de her steder.

Socialpædagogerne håber, at deres udspil vil blive sat i spil, når socialministeren sidst på måneden kommer med sit bud på en tilsyns- og godkendelsesreform på anbringelsesområdet.

ka