Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Tre nye radikale spidser - den ene har været byrådsvikar

KORT NYT16. APR 2021 8.22
TEMA: KV21

I Syddjurs har De Radikale nu peget på SSP-koordinator Heine Skovbak Iversen som ny spids efter det nuværende byrådsmedlem Jan Kjær Madsen, oplyser Lokalavisen. Den nye spids har netop vikarieret i en orlovsperiode og fået blod på tanden. R fik ved KV17 en enkelt valgt i valgforbund med Alternativet, der også fik én ind. 

I Kerteminde bliver Lena Bækholm ny spids, oplyser Fyns Amts Avis. Hun har tidligere været aktiv i den nu hedengangne Borgerlisten og har siden efteråret forhandlet med De Radikale om at stille op. Hun afløser som spids det nuværende byrådsmedlem Susanne Stemann Knudsen, der holder efter to perioder og ikke lægger skjul på, at der et stort arbejdspres i at sidde i en enkeltmandsgruppe. Sidst stillede R op uden for valgforbund.

I Greve er Lars Bjarne Nielsen, der er biolog og lokalformand for Danmarks Naturfredningsforening, valgt som ny R-spids, oplyser sn.dk. Han afløser som spids Henrik Gliese Pedersen, som det ved KV17 ikke lykkedes at skaffe radikale en plads. De Radikale stillede op i valgforbund med KD og K, som fik en enkelt plads ud af det.

ka