Tre nye LA-spidser i kommuner, hvor partiet ikke er inde

KV21-nyt fra Liberal Alliance i Helsingør, Rudersdal og Næstved.
31. MAJ 2021 12.00

TEMA: KV21

I Helsingør er tjenstgørende i forsvaret Nicholas Just valgt som ny  LA-spids, da partiets nuværende spidskandidat Kira Danholm trækker sig på grund af barsel, oplyser sn.dk. Just har indtil nu været nummer to på listen i kommunen, hvor LA ikke er repræsenteret i byrådet.

Her hjalp LA ved KV17 De Radikale til et mandat via et valgforbund. Den alliance er siden brudt, da LA er gået sammen med K-V-DF-NB, mens R er gået sammen med ALT.

Det samme gælder i Rudersdal, hvor Mærsk-ansatte Simon Lægdsgaard Skanderup er ny LA-spids. Her har partiet mistet sit enlige mandat i undervejs i denne valgperiode, da Elisabeth Ildal skiftede til De Konservative.

Han siger blandt andet til sn.dk, at han har "svært ved at se, at jeg kan stemme for, at Jens Ive (V) fortsætter som borgmester. Det kan jeg ikke forestille mig. Det er udelukkende på grund af den manglende borgerinddragelse, og at magten er centraliseret omkring rådhuset. Det duer ikke. Det virker, som om de er meget lidt lydhøre for, hvad borgerne egentlig mener, og så har man siddet der for længe."

Også i Næstved er der nyt navn øverst hos LA, der ikke har sæde i byrådet i denne periode. Sidst var det Dennis Boye, der ikke førte partiet ind på en byrådsplads, denne gang er det Robert Hansen, der ikke stillede op ved KLV17.

LA har her fremlagt en række borgerlige visioner sammen med V, K, NB og DF med overskriften "Fælles borgerlig kurs for Næstved". De fem borgerlige partier er her delt op på to valgforbund - med V og DF i det ene og de tre mindre partier i et andet.