DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Transportminister vil ikke hjælpe støjplagede borgmestre

KORT NYT6. FEB 2020 9.28

HOVEDSTADEN: Over 500.000 boliger i Region Hovedstaden er plaget af støj over den vejledende grænse på 58 decibel. Det svarer til halvdelen af alle boliger i regionen. En rapport fra 2018 fra det rådgivende ingeniørfirma Cowi viser, at trafikstøj har en årlig samfundsomkostning på 2,4 mia. kr. i regionen. Det skyldes faldende huspriser, sygdomme og for tidlige dødsfald som følge af trafikstøj, skriver DR København.

Problemet har fået tre borgmestre fra Vallensbæk, Hvidovre og Brøndby til at bede transportminister Benny Engelbrecht (S) om hjælp til at begrænse støjen via hastighedsbegrænsning til 90 km/timen på motorvejene gennem vestegnen. Men det bliver foreløbig kun til et pilotprojekt og ikke en større ændring af hastighedsbegrænsningerne på motorvejene lige nu, fastslog transportminsteren efter mødet.

- Idéen er, at der skal være konkrete eksempler på, hvor meget det hjælper mod støjreduktion, inden der skal forhandles infrastruktur senere på året. Der er bred opbakning til støjpuljer, så må vi se på løsningerne, når vi har resultater på pilotprojektet, som jeg kan fremlægge til forhandlingerne, siger transportministeren.

MG