
Danmarks Biblioteksforenings tendensundersøgelse af det kommende 2016-budget peger atter på besparelser i de fleste kommuner nemlig i knap to ud af tre kommuner. Besparelserne falder som de seneste år først og fremmest på personale, materialer og åbningstider (biblioteker med med bemanding).
- Bibliotekerne løser stadig flere opgaver. De er lokale litteratur- og kulturcentre, de lægger rum til stadig flere debatter og agerer demokratiets og borgernes rum. Man er i fuld gang med at motivere kommende generationers læselyst og hjælper rigtig mange steder til med at føre skolereformens ideer om den åbne skole ud i livet, siger Danmarks Biblioteksforenings formand Steen B. Andersen (S).
- Bibliotekerne hjælper i næsten alle kommuner borgerne med IT og med at sikre, at de kan komme i kontakt med den digitaliserede offentlige sektor. Derfor har området snarere brug for yderligere midler end reducerede budgetter, som vi nu ser i mange kommuner, tilføjer han.
Tendens og fingerpeg
Rundspørgen til alle kommuners bibliotekschefer er gennemført i oktober måned, og 90 kommuner har svaret. Resultaterne skal alene ses som en tendens og et fingerpeg om biblioteksbudget 2016.
Steen B. Andersen ser helst, at man klarer sig uden besparelser i det hele taget, fordi bibliotekerne har brug for solide budgetter til transformationen til det moderne bibliotek, som man er i fuld gang med.
- Med formidling af både trykte bøger og klassiske materialer samtidig med et voksende antal e-bøger og andre digitale ressourcer er nogle af de udfordringer, bibliotekerne står over for nu. Derfor er jeg også oprigtigt glad for at se, at lidt flere kommuner i år har afsat midler til anlægsopgaver. Det lover godt for fremtiden, mener han.
pv
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.