Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

To måneder til Skarridsø-undersøgelse

Undersøgerne fra KL vil til bunds i påstandene om, at konkrete beboere på Skarridsøhjemmet har været udsat for omsorgsvigt
16. AUG 2011 14.41

HOLBÆK: Holbæk Kommune har nu modtaget et udkast til den projektbeskrivelse, der er knyttet til den kommende KL-undersøgelse af forholdene på Skarridsøhjemmet.

I den udførlige projektbeskrivelse kan man læse, hvordan KL's Juridiske Kontor vil gennemføre undersøgelsen. Herunder at undersøgelsen vil blive delt op i 16 temaer. Det er temaer som fx 'Handleplan for beboer', 'Medicinering' og 'Ansattes rygning'.

Men det er også temaer, der handler om de konkrete personsager, der er blevet nævnt i mediedækningen af sagen. Det betyder, at undersøgerne fra KL vil komme til bunds i påstandene om, at konkrete beboere på Skarridsøhjemmet har været udsat for omsorgsvigt.

Rent metodisk vil undersøgelsen blive baseret på skriftligt materiale og interviews. Blandt andet vil socialchef og ledelsen af Skarridsøhjemmet blive interviewet enkeltvis. Og det samme gælder tillidsrepræsentanter og ca. 10 medarbejdere, der har haft omsorgsopgaver for en konkret beboer.

Det er et omfattende stykke undersøgelsesarbejde, der nu skal i gang, og derfor vurderer KL, at der vil gå to måneder, før undersøgelsens resultater ligger klar.

- Med denne projektbeskrivelse har vi nu en køreplan for, hvordan KL's Juridiske Kontor vil undersøge og afklare, om der har været tale om uacceptable forhold på Skarridsøhjemmet. Og jeg er meget tilfreds med, at det ser ud til, at undersøgelsen vil blive meget grundig. Hver en sten vil blive vendt, fastslår borgmester Søren Kjærsgaard (V).

ka