DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

To ledende medarbejdere i styrelse får ansvaret i svindelsag

Forsvarsministeriet vil nu igangsætte forløb med henblik på afskedigelse af direktøren for ejendomsstyrelse.
7. OKT 2020 8.48

En ekstern advokatundersøgelse placerer nu et ansættelsesretligt ansvar hos to ledende medarbejdere i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) i svindelsag.

Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

- Vurderingen er, at "der over for direktøren for FES er grundlag for at iværksætte et ansættelsesretligt forløb med henblik på afskedigelse". Det vil Forsvarsministeriet nu straks følge op på, står der i pressemeddelelsen.

Sagen om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse kom frem i december 2019.

Den eksterne advokatundersøgelse skulle vise, om der var grundlag for at placere et ansvar i Ejendomsstyrelsen og Forsvarsministeriets departement. En ekstern revisionsundersøgelse skulle pege på, hvordan man kan forbedre kontrollen fremover.

I december sendte forsvarsminister Trine Bramsen (S) et rejsehold til Hjørring for at kortlægge og stoppe huller i styrelsens system.

Revisionsundersøgelsen vurderer, at der på grund af "mulig funktionsadskillelse" skal kigges på 4800 transaktioner. Det omfatter indkøb for cirka 240 mio. kr.

Forsvarsministeriets Interne Revision undersøger nu dette nærmere. Inden udgangen af januar 2021 vil den interne revision komme med en rapport.

- Hver dag arbejder tusindvis af dybt dedikerede og dygtige medarbejdere i Forsvaret for at sikre danskernes sikkerhed og tryghed, siger Bramsen i pressemeddelelsen.

- De skal mødes med den respekt og tillid, de fortjener. Ikke mindst i respekt for dem, er det afgørende, at der er tillid til Forsvarsministeriets område - og at såvel midler som beføjelser anvendes efter hensigten.

Rigsrevisionens alvorlige kritik af ejendomsstyrelsen vil blive fulgt til dørs, siger ministeren.


Ritzau