DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ny sag politianmeldt i ejendomsstyrelse

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse politianmelder sag om mulig svindel med offentlige midler.
1. OKT 2020 8.41

En sag om mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse  er blevet meldt til politiet, bekræfter styrelsen overfor Ekstra Bladet. Anmeldelsen kommer i kølvandet på en række andre tilfælde af mulig svindel i ejendomsstyrelsen.

Ekstra Bladet har blandt andet beskrevet, hvordan Udlændingestyrelsen i en årrække udbetalte 218 mio. kr. i blinde. En kvindelig ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fik mulighed for at give sin kæreste millionordrer.

Kæresten blev aflønnet af ejendomsstyrelsen ved at sende regninger til et transportfirma - uden formelt at være ansat i firmaet. Et vagtfirma, som kvinden hyrede, indkasserede over 20 mio. kr. på få år, selv om der ikke findes dokumentation for, hvorfor vagterne overhovedet skulle hyres, lyder det desuden i Ekstra Bladet.

Ansat i 30 år

Ejendomsstyrelsen bekræfter, at det er de i Ekstra Bladet omtalte sager, der er blevet meldt til politiet. Det er dog ikke muligt at få oplyst nærmere detaljer om hvad anmeldelsen omfatter.

Kvinden var ifølge Ekstra Bladet  ansat i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i cirka 30 år. De sidste år sad hun med ansvaret for indkvartering af asylsøgere, og da aftalen om asylindkvartering overgik fra styrelsen til Jammerbugt Kommune i 2015, flyttede kvinden med og beholdt samme ansvar.

Selv om kvinden ikke var ansat direkte i Udlændingestyrelsen, var det styrelsens penge, der blev brugt, og dermed styrelsens ansvar at sikre, at de mange skattekroner blev forvaltet ordentligt, skriver Ekstra Bladet.

Ritzau