Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ti kæmpemøller ulovlige

Landsretten sender ti kæmpemøller på Lammefjorden tilbage i Naturklagenævnet - færre møller med øget effekt kræver ny sagsbehandling
15. FEB 2012 10.31

Af Claus Theilgaard og Knud Abildtrup

HOLBÆK:
Ti kæmpevindmøller på Lammefjorden nordvest for Holbæk er opført ulovligt. Det har har Østre Landsret i dag afgjort, efter 15 lokale beboere via Landsforeningen 'Naboer til Kæmpevindmøller' har anlagt sag mod Naturklagenævnet og Holbæk Kommune.

Møllerne er 127 meter høje og opført af Vattenfall Vindkraft i samarbejde med Holbæk Kommune.

Landsrettens dom gælder plangrundlaget. Naturklagenævnet havde ellers vurderet, at kommunens plangrundlag med tilhørende miljøvurdering og VVM-redegørelse var i i orden.

Men den kommunale planlægning blev efter miljøvurderingen og VVM-redegørelsen ændret, så antallet af møller blev reduceret og effekten øget.

Naturklagenævnet mente ikke, at denne ændrede planlægning nødvendiggjorde en helt ny miljøvurdering og VVM-redegørelse, men det gjorde altså beboere i området - og nu altså også landsretten, der hjemviser sagen til Naturklagenævnet til fortsat behandling.

I hvert fald burde en supplerende miljøvurdering og VVM-redegørelse skulle have været overvejet i forbindelse med klagenævnets behandling af klagen, lyder det fra retten.