

AARHUS: Alene på fire dage denne uge lægger fem krydstogtskibe med over 16.000 gæster til kaj i Aarhus, og det er forventningen for hele 2025, at ca. 80 pct. af de anløbne skibe på havnens bynære krydstogtkaj vil benytte sig af landstrømsanlægget. Det er rekordmange i forhold til i 2024, hvor tallet var 60 pct., oplyser Aarhus Havn.
- Vi oplever en stor vilje blandt rederierne til at bruge landstrøm, når det er muligt. Det er rigtig positivt, for når skibene kan slukke dieselgeneratorerne og i stedet forsyne sig med strøm, så giver det både gæsterne og aarhusianerne en bedre oplevelse, siger CEO hos Aarhus Havn Thomas Haber Borch.
Aarhus Havn indførte sidste år en grøn afgift, som gør det dyrere for krydstogtskibene at fravælge landstrømmen. Det betyder en ekstra afgift på op til 80.000 kroner til de krydstogtskibe, der anløber krydstogtkajen og ikke kobler sig på landstrøm.
De fem krydstogtsanløb i uge 29 markerer også midtpunktet på krydstogtsæsonen målt på antal skibe. I årets sæson har der indtil videre rundt regnet været 86.000 gæster på besøg i Aarhus fordelt på 110 nationaliteter, hvoraf 70 procent har været fra Tyskland.
- Det bliver en helt speciel uge, og det er et resultat af, at rederierne i stigende grad prioriterer Aarhus som en attraktiv turistdestination, og at vi leverer en rigtig god service som havn og destination i samarbejde med VisitAarhus. Krydstogtgæsterne skaber værdi for byens kulturinstitutioner, butikker og attraktioner, siger Thomas Haber Borch.
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.