Som reglerne er i dag, skal ethvert offentligt udbud over 1,4 mio. kr. foregå efterkomplicerede og bureaukratiske EU-regler.
En Momentum-undersøgelse viste i foråret 2011, at tre fjerdedele ikke havde modtaget et eneste tilbud fra en leverandør i et andet EU-land. Og kun 13 pct. havde i sjældne tilfælde skrevet kontrakt med et udenlandsk firma.
KL-formand Jan Trøjborg håber derfor meget på, at den forestående revision af EU's udbudsdirektiver kan gøre reglerne væsentligt mere fleksible. Ikke mindst så færre udbud simpelthen skal følge EU-reglerne - ved at hæve tærskelværdien for, hvornår et udbud skal følge EU-reglerne fra de nuværende 1,4 mio. kr.
- Der skal ikke ret meget til, før en kommunal opgave sniger sig op over 1,4 mio. kr., og så skal vi have hele møllen i gang for at leve op til EU-reglerne. Det føles ofte helt omsonst, fordi man måske på forhånd ved, hvilke tre leverandører der vil byde ind på opgaven, siger Jan Trøjborg.
KL og Danske Regionermener, at tærskelværdien bør hæves til mindst 7,5 mio. kr.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.