Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tærskelværdi for EU-udbud svær at rokke

EU-Parlamentets udvalg for det indre marked stiller derimod krav om bæredygtighed og mere fleksibilitet
KORT NYT28. SEP 2011 8.57

Når myndigheder for fremtiden skal sende ordrer i EU-udbud, skal de kunne gøre det nemmere og under mere fleksible krav end i dag. Samtidig skal de kunne stille krav om bæredygtighed. Til gengæld står tærskelværdierne ret godt fast, skriver Sjælland EU Nyt.

I KL og Danske Regioner er der stærke ønsker om at få hævet de nuværende grænser ved 1,5 mio. kr. og 2,8 mio. kr., som i deres øjne betyder en masse unødigt arbejde med udbud, der alligevel ikke giver nogle udenlandske bud. MEP  Christel Schaldemose (S) er ikke så optimistisk:

- Der er store købekraftsforskelle i Europa. I nogle lande er den lave tærskelværdi ikke et problem, fordi det er høje beløb for dem, mens det i andre lande, hvor der er høje lønninger, er meget vanskeligt at få særligt meget for beløbene. I virkeligheden er det mest et skandinavisk eller nordeuropæisk ønske at hæve tærskelværdierne, siger hun.

- De, der ønsker mere marked og ønsker, at flere kan får mulighed for at sælge til det offentlige, de vil omvendt være imod at hæve tærskelværdierne.

ka