Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Syddanmark vil give flere patientgrupper palliativ behandling

Millionindsats forstærker den palliative indsats på Syddanmarks hospitaler, så flere patientgrupper kan få tilbuddet.
31. JAN 2021 16.18

SYDDANMARK: Med seks mio. kr. vil Region Syddanmark styrke den palliative indsats på sygehusene, så patienter med livstruende sygdomme skal få tilbudt lindrende behandling. Det har regionsrådet besluttet på sit seneste møde.

Dermed skal endnu flere patienter få glæde af tilbuddet. I 2019 var ca. 1.400 patienter tilknyttet sygehusenes palliative specialfunktioner. 

Området får seks mio. kr. i 2021 og ni mio. kr. årligt fra 2022 og frem.

- Det er en kæmpe fysisk og psykisk belastning at være så syg, at det kun går en vej – både for patienterne, men også for de pårørende. Derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe og støtte patienterne, så de kommer bedst muligt igennem den sidste tid. Vi har allerede et rigtig godt palliativt tilbud, men vi skal have det ud til flere patientgrupper, end det er tilfældet i dag, siger formand for Sundhedsudvalget Poul-Erik Svendsen (S).

Det er hovedsageligt kræftpatienter, men regionen oplever, at en voksende gruppe kan have gavn af pallativ behandling. Det kan fx gælde patienter med hjertesygdomme, lungesygdomme eller neurologiske lidelser.

ibs