Syddanmark skærper kontrollen efter lægepars svindel

KORT NYT8. JUN 2021 15.27

SYDDANMARK: Efter et lægepar fra Svendborg tilbage i april blev afsløret i bedrageri og blev politianmeldt af Region Syddanmark, har regionen nu besluttet af øge kontrollen med lægers fakturering og afregning. Beslutningen blev taget af et flertal i Udvalget for det nære sundhedsvæsen på et møde mandag, skriver TV2 Fyn.

Ifølge administrationens forslag til udvalget indeholder den øgede kontrolindsats blandt andet udvikling af it-afregningssystemet Luna, rutinemæssig stikprøvekontrol og én mio. kr. til it-robotter, der kan opdage mistænkelige mønstre i tildeling af honorar. Derudover skal der afsættes 1,8 mio. kr. til ansættelse af tre ekstra medarbejdere, der sammen med de nuværende tre medarbejdere skal stå for kontrollen af regionens honoreringer

Region Syddanmark udbetaler årligt 4,9 mia. kr. til praktiserende sundhedspersonale som læger, tandlæger, fysioterapeuter og psykologer. Hvis den øgede kontrol finder besparelser ved at opdage snyd på en promille af lægernes honoreringer, vil det ifølge administrationen kunne spare regionen for fem mio. kr. om året.

mh