Stram Kurs udelukket fra at samle vælgererklæringer før efterår 2022

Fusk med mailadresser fra FV19 til fremtidig EP-opstilling.
31. MAR 2020 9.45

Stram Kurs kommer næppe på stemmesedlen til næste folketingsvalg. Partiet er blevet udelukket fra at samle vælgererklæringer frem til og med 23. september 2022, har Valgnævnet besluttet efter, at Stram Kurs har fiflet med den hidtidige indsamling af vælgererklæringer.

Afgørelsen var oprindelig ventet i begyndelsen af denne måned, men blev udsat, fordi Stram Kurs krævede at få lejlighed til at afgive et høringssvar. Høringssvaret har dog ikke kunnet forhindre, at partiet nu er sat i karantæne frem til 23. september 2022. 

Datoen er treårsdagen for godkendelsen af partinavnet Stram Kurs til et kommende europaparlamentsvalg, og netop indsamlingen af vælgereklæringer til EP-opstilling er en af partiets overtrædelser, fordi man havde genbrugt mailadresser fra FV19-opstillingen.

Stram Kurs er dog stadig opstillingsberettiget til Folketinget på sin eksistende godkendelse, som imidlertid har udløbsdato 27. oktober i år, så et folketingsvalg skal komme inden da - eller efter karantænens udløb - hvis partiet skal kunne genopstille.

Ingen af delene er sandsynlige, i stedet ventes det, at personkredsen bag Stram Kurs vil forsøge sig med et stedfortræderparti, som ubelastet af Stram Kurs' udelukkelse kan begynde forfra med indsamling af vælgererklæringer.

 

Se Valgnævnets afgørelse og Stram Kurs' høringsssvar.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev