Der har været stor politisk opmærksomhed om såkaldt udsatte børn og unge. Men politiske initiativer som Anbringelsesreformen, Ungepakken og senest den såkaldte Barnets Reform har tilsyneladende været helt nyttesløse. Det skriver Politiken.
15 procent af alle danskere mellem tre og 19 år mistrives i dag i en sådan grad, at der er risiko for, at de falder helt ud af samfundet. Det er resultatet af en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI). Og det er ifølge seniorforsker ved SFI Mai Heide Ottosen det samme, som tidligere undersøgelser har vist.
- Det er uacceptabelt højt, fordi der længe har været stort fokus på udsatte børn, og fordi andelen af udsatte var den samme tilbage i 1993, hvor jeg første gang undersøgte fænomenet, siger tidligere formand for Børnerådet, Per Schultz Jørgensen til avisen.
Socialminister Benedikte Kiær (K) vil nu drøfte undersøgelsen med de relevante organisationer.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.