DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Største kulturaftale klar til endnu fire år

Kulturmetropolen - der rummer Albertslund, Furesø, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Ishøj, Køge, Roskilde og Rødovre - har ny aftale for 2021-2024 klar.
27. JAN 2021 12.00

En ny aftale for 2021-2024 er nu underskrevet i Kulturmetropolen, oplyser Albertslund Kommune. Det er Danmarks største med ni kommuner og Kulturministeriet og tæller Albertslund, Furesø, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Ishøj, Køge, Roskilde og Rødovre.

Parterne arbejder for at skabe flere og bedre kulturtilbud til borgerne i hele Kulturmetropolen - og dermed på tværs af kommunegrænserne. Kulturaftalen samler kommunernes kulturinstitutioner, kompetencer og erfaringer i tre konkrete indsatser; musik, ungekultur og i krydsfeltet mellem kultur og sundhed.

Nøgleord i Kulturmetropolens vision er livskvalitet og udvikling. De tværgående tilbud skal være med til at øge borgernes livskvalitet, ud fra en overbevisning om at deltagelse i og oplevelse af kunst og kultur er med til at danne grundlaget for meningsfulde liv, uanset baggrund, alder eller social status.

Nye målgrupper i fokus

I kraft af det fokus, Kulturmetropolen har i sine indsatsområder, skal samarbejdet styrke fællesskaberne for de allerede aktive kulturbrugere- og skabere via musikindsatsen, men også række ud til nye målgrupper ved at fokusere på andre kulturelle genrer.

En ungeindsats fokuserer på at give unge mulighed for at udvikle nye attraktive kulturtilbud sammen med områdets biblioteker, museer og kulturinstitutioner.

Det tredje og nyeste indsatsområde i Kulturmetropolen – kaldet Et bedre liv med kultur – arbejder for at øge borgernes livskvalitet, både fysisk, psykisk og socialt gennem kulturelle tilbud og aktiviteter. Det opererer således i krydsfeltet mellem kultur og sundhed.

ka