Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Der har længe været kurre på tråden mellem de to V-spidser. Det dur ikke, og Ellemann bad Støjberg trække sig som næstformand.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Støjberg trækker sig som næstformand i Venstre efter opgør med Ellemann

Efter strid om melding om mulig rigsretssag mod Støjberg går hun nu af som næstformand i Venstre.

Inger Støjberg går af som næstformand i Venstre. Det skriver hun på Facebook. Det sker efter ønske fra Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, skriver hun.

- Jakob Ellemann har i dag bedt mig om at gå af som næstformand for Venstre. Jeg forstår, at det blandt andet skyldes hans manglende tillid til min linje i en række politiske sager.

- Nu skal Venstre finde en ny næstformand. Sådan går det engang imellem i politik. Men uanset hvilke poster jeg bestrider, så skal I vide, at jeg kæmper for den politiske linje, som jeg ved, at I alle kender så godt, skriver Inger Støjberg.

Støjberg, der også er retsordfører, går af som næstformand i Venstre efter en dramatisk aften, hvor der har været møde i Venstres forretningsudvalg.

Uenighed om rigsretssag

Mødet kom i stand, efter at Jakob Ellemann-Jensen meldte ud, at Venstre vil støtte en rigsretssag mod Inger Støjberg, såfremt der findes grundlag for det. Den melding har Støjberg højlydt undret sig over.

Det er ikke første gang, der er uenigheder mellem Støjberg og Ellemann.

Blandt andet skrev hun tidligere på året, at debatten om sexkrænkelser var ved at gå for vidt. Efterfølgende lagde Ellemann selv et opslag op, hvor han blandt andet skrev, at man skulle udtrykke sig varsomt i debatten.

Inger Støjberg skriver tirsdag desuden, at en række medlemmer af Venstres forretningsudvalg foreslog hende at tage orlov.

- Men det var magtpåliggende for Jakob, at jeg skal gå helt af som næstformand nu, skriver hun.

Hun skriver også, at hun er overrasket over, at sagen er endt, hvor den er.

Inger Støjberg blev valgt som næstformand i september sidste år. Der har været spekuleret i, om Inger Støjberg kunne finde på at skifte parti. Dette skriver hun ikke noget om i opslaget.

Ritzau