Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Inger Støjberg vidste ikke, at Jakob Ellemann havde deltaget i et interview med Jyllands-Posten, skriver hun. Hun er meget uenig i budskabet.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Støjberg: Jeg er helt uenig

Inger Støjberg erklærer sig meget overrasket over udmelding fra Jakob Ellemann om en mulig rigsretssag.

Venstres næstformand, Inger Støjberg, er "meget overrasket" over, at V-formand Jakob Ellemann-Jensen i et interview med Jyllands-Posten og i et opslag på Facebook har åbnet for, at Venstre kan ende med at støtte en rigsretssag mod hende.

- Mange spørger mig i dag om, hvordan jeg ser på, at min egen formand, Jakob Ellemann, på forsiden af Jyllands-Posten i dag 'inviterer' mig til at blive stillet for en rigsret i barnebrudssagen. Mit svar kan sådan set skrives meget kort: Jeg er meget overrasket. Jeg vidste ikke, han havde lavet interviewet, og jeg er helt uenig, skriver hun på Facebook.

Mange spørger mig i dag om, hvordan jeg ser på, at min egen formand, Jakob Ellemann, på forsiden af Jyllands-Posten i...

Slået op af Inger StøjbergMandag den 28. december 2020

Sagen handler om ulovlig adskillelse af unge asylpar i 2016, da Inger Støjberg var udlændinge- og integrationsminister. Hun anklages for ulovlig administration og for senere at vildlede Folketinget i sin tid som minister.

Det førte tidligere på måneden til hård kritik i en beretning fra Instrukskommissionen. Et flertal i Folketinget har besluttet at bede uvildige advokater vurdere grundlaget for en rigsretssag mod Støjberg.

Jakob Ellemann-Jensen har nu fået læst beretningen fra Instrukskommissionen grundigt med hjælp fra eksterne jurister, skriver han på Facebook.

Formanden ser to veje:

- Enten kommer der en klar konklusion fra advokatvurderingen, som fører til, at Folketinget klart tilkendegiver, at der ikke er bund i delberetningens konklusioner om instruksen.

- Eller også må der gennemføres en rigsretssag, hvor spørgsmålet om ulovlig administration afgøres én gang for alle, så Venstre og Inger kan blive frikendt.

På Facebook skriver formanden, at han godt mener, at Inger Støjberg kan fortsætte som næstformand for Venstre, imens sagen kører, men at det ikke er hans beslutning.

Lov og orden

Både Inger Støjberg og Jakob Ellemann-Jensen lægger i deres opslag på Facebook vægt på, at Venstre er et parti, der bygger på lov og orden.

Men de har altså forskellige tolkninger af, hvad det bør betyde for, hvilke udmeldinger Venstre bør komme med i forhold til en eventuel rigsretssag mod Støjberg.

- Det betyder blandt andet, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist, og at man ikke rejser straffesager mod nogen, med mindre der er forventning om en dom. De principper mener jeg, vi burde stå fast på, skriver Inger Støjberg.

Ritzau / ak