DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
De Radikale melder sig på rigsret-holdet
Sofie Carsten Nielsen og De Radikale mener, at Inger Støjberg skal for en rigsret. Det oplyser partiet tirsdag aften.
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

De Radikale melder sig på rigsret-holdet

Inger Støjberg har løjet for Folketinget, og der er begået lovbrud med overlæg, siger R-leder Sofie Carsten Nielsen.

De Radikale melder nu ud, at de vil have den daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) for en rigsret. Partiets leder, Sofie Carsten Nielsen, skriver på Facebook, at hun efter at have "læst og fordøjet" Instrukskommissionens konklusioner ikke er i tvivl.

De Radikale har ellers sammen med regeringens øvrige støttepartier tilsluttet sig ideen om at lade uvildige advokater tygge Instrukskommissionens delberetning igennem. Det mener partiet stadig, men altså også at der efterfølgende skal rejses rigsretssag.

De Radikales skridt er en tommelskrue på Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, der i første omgang har vundet tid ved at tilslutte sig advokat-ideen uden at være alt for tydelig om, hvilken side han hælder til. Her kommer Sofie Carsten Nielsens Facebook-opslag ham til alt andet end hjælp.

Hun mener, at man nu har én chance for at rette op på, hvad hun kalder et svigt af retsstaten: "Én chance. Og den chance er nu! Derfor kigger jeg på dig, Jakob Ellemann", skriver Sofie Carsten Nielsen.

"Aldrig igen kan vi tage det alvorligt, når du taler for, at lov er lov og lov skal holdes, hvis ikke du nu insisterer på, at det også gælder for Inger Støjberg," skriver hun.

Hun kalder over for DR Nyheder Instrukskommssionens konklusioner klarere, end hun havde forventet.

- Inger Støjberg har løjet for Folketinget, og der er begået lovbrud med overlæg. Det er med flammeskrift tydeligt, at det bør føre til en rigsretssag, siger hun til DR Nyheder.