Den stigende ledighed siden sommeren 2008 kan skabe frygt for, at en større gruppe ledige søger over på mere permanente forsørgelses-ordninger, som eksempelvis efterløn. Men det ser ikke ud til at være tilfældet. Tilgangen til efterløn på 17.000 personer i 2. halvår 2009, hvilket er det samme som i 2. halvår 2008. Set over hele året var der 1.000 personer færre, som gik på efterløn i 2009 end i 2008. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.
Hermed forsættes den faldende tendens, som har været der siden 2006, hvor den årlige tilgang til efterløn er faldet fra knap 40.000 personer i årene 2004-2006 til lidt over 33.000 personer i 2009.
Tilgangen til efterløn afhænger imidlertid af, hvor mange personer, der er berettiget til at gå på efterløn. Når der korrigeres for dette ses også en faldende tendens i 2009 i forhold til 2008.
Der er endnu ikke er en klar tendens til, at den økonomiske krise har påvirket tilgangen til efterløn, om end de a-kasser, som har en relativ kraftig stigning i ledigheden, også har en relativ stor stigning i antal medlemmer, der vælger at gå på efterløn.
Der er forskel på, hvordan mænd og kvinders tilgang til efterløn har udviklet sig. Kvinder har generelt en større tilbøjelighed til at gå på efterløn end mænd. Men kvinders tilbøjelighed til at gå på efterløn er faldet i alle måneder i 2009 sammenlignet med samme måned i 2008. Andelen af mænd, der går på efterløn, har i flere måneder været uændret eller ligefrem stigende i 2009 sammenlignet med samme perioder i 2008. Det skal ses i lyset af, at lavkonjunkturen især har resulteret i stigende ledighed blandt mænd.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.