KØBENHAVN: Selvom mange sagsområder i Københavns Kommune har et fint niveau for borgerbetjening og retssikkerhed, konkluderer Borgerrådgiveren i sin beretning for 2022, at der i flere sager end tidligere er utilfredsstillende myndighedsbehandling, oplyser Borgerrådgiveren,
Borgerrådgiveren modtog 1.077 henvendelser i beretningsåret 2022. Det er en stigning på 28 pct. i sammenligning med året før. Tæt på ni ud af ti henvendelser handler om borgerens stilling og retssikkerhed.
I 65 pct. af henvendelserne var kommunens forvaltninger enige i, at der var sket fejl eller havde været utilstrækkelig borgerbetjening – det er den højeste andel siden 2018. I 93,6 pct. af de sager, borgere og virksomheder henvendte sig til Borgerrådgiveren med, blev deres problem helt eller delvist løst.
- Retssikkerheden er på plads mange steder i kommunen, men der er huller. Desværre er det ikke altid, lovgivningen og de politiske og administrative målsætninger bliver overholdt, og det mærker borgerne. De oplever for eksempel, at de ikke får den hjælp, de er berettiget til, at de mister konkrete muligheder, de burde have haft, eller at de taber tillid til kommunen eller oplever at skulle kæmpe imod et system. Der er flere, der klager, og samtidig flere, der har noget at klage over. Det er bekymrende, men der er flere måder at tage fat, så udviklingen kan vendes, siger borgerrådgiver Johan Busse.
Borgerrådgiveren anbefaler, at forvaltningerne løbende stiller spørgsmål til eget kvalitetsniveau, og at borgernes feedback bliver anvendt konsekvent og konstruktivt til at skabe læring. Desuden anbefaler Borgerrådgiveren, at kommunen ledelsesmæssigt styrker sit fokus på retssikkerhed og sikrer anerkendelse af erfaring og faglighed hos kommunens medarbejdere.
Borgerrådgiverudvalget har i dag taget beretningen til efterretning og sendt den videre til Borgerrepræsentationen via Økonomiudvalget.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.