Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Staten siger JA til OK11

OK 11 De statslige ansatte har nu sagt 'Ja' til løn- og ansættelsesvilkår for de næste to år
15. APR 2011 13.40

Dermed er det forlig, som Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) indgik med Finansministeriet i februar 2011 vedtaget. Overenskomsten har virkning fra 1. april 2011 til 31. marts 2013.

Flemming Vinther, formand for CFU, siger.

- Jeg er tilfreds med, at statens ansatte i dag har sagt ja til OK11, men jeg er også ydmyg. Jeg er helt på det rene med, at resultatet næppe har vakt jubel i alle hjørner af staten. Men et resultat skal jo måles i forhold til den økonomiske situation, vi står i. Og set i det lys kunne vi ikke have fået et bedre resultat. Dagens ja bekræfter, at de statslige ansatte er enige.

Tager ansvar for genopretning
Resultatet bekræfter ifølge Flemming Vinther, at de statsansatte er ansvarlige og udviser vilje til at tage del i den økonomiske genopretning.

- Nu er det slået fast med syvtommer søm, at statens ansatte og de faglige organisationer er ansvarlige og klar til at bidrage i en økonomisk svær tid. Al snak om det modsatte må nu forstumme.

Forligets ramme for perioden er 3,15 pct., som fordeles på generelle lønstigninger. Udover de centrale lønstigninger er der skønnet en reststigning i perioden på 1,8 pct., hvilket betyder, at der fortsat er plads til lokal lønudvikling ud over de generelle lønstigninger.

lcl