FREDERIKSBERG: Som led i besparelser for 69 millioner kroner har et flertal på rådhuset i Frederiksberg Kommune besluttet at stoppe det mangeårige samarbejde med cykelløbet Postnord Danmark Rundt.
Det fremgår af budgetforliget, som mandag blev indgået mellem fem af de seks partier i kommunalbestyrelsen. Det betyder, at traditionen med afslutning på løbets sidste etape på Frederiksberg Allé nu hører fortiden til.
- Det viser, hvordan vi har været rundt i alle kroge af budgettet for at finde penge, og at vi har vendt hver en sten, siger borgmester Michael Vindfeldt (S) til TV 2 Lorry.
Fast sidste stop
Siden løbets tilblivelse har Frederiksberg ellers været noget nær fast inventar som sidste stop ved en af Danmarks største sportsbegivenheder. Kun to gange, siden cykelløbet genopstod i 1995 efter en flerårig pause, har Frederiksberg ikke været en del af ruten, og kun tre gange er løbet sluttet andetsteds.
Det skete i 2010, 2017 - hvor Frederiksberg i stedet var startby - samt i år, hvor løbet kørte i en bue uden om hovedstaden og i stedet sluttede i Vejle.
Ved at stoppe aftalen om at agere målby for cykelløbet sparer Frederiksberg Kommune 0,3 millioner kroner på driftsudgifter til afspærring af byrum, fremgår det af budgettets oversigt over effektiviseringer og besparelser.
Valgt fra eller fravalgt
Michael Vindfeldt (S) mener dog, at der i lige så høj grad er tale om, at løbsledelsen i Postnord Danmark Rundt "har fravalgt Frederiksberg".
- Før kunne vi få et smukt opløb på Frederiksberg Allé for de penge, men nu har løbsledelsen gjort det klart for os, at de ikke længere er interesserede i at lave løbsafslutningen her, og så vil jeg mene, at pengene er givet bedre ud andetsteds, siger Michael Vindfeldt.
TV-kanalen har forsøgt at få en kommentar fra Danmarks Cykle Union (DCU), der arrangerer Postnord Danmark Rundt. I forbindelse med, at Frederiksberg ikke var en del af ruten i år, udtalte projektchef Frank Hyldgaard til lokalmediet FrederiksbergLiv, at løbsledelsen ønskede at ”gøre op med traditionen om at lægge os fast på, at Frederiksberg altid er målby for sidste etape”.
- Det kræver simpelthen for mange ressourcer at lukke af for trafikken, hvis feltet skal ind eller ud af Frederiksberg eller af København for den sags skyld, sagde Postnord Danmark Rundts projektchef, Frank Hyldgaard, dengang.
Af de i alt 31 gange, cykelløbet Danmark Rundt er blevet afholdt, har Frederiksberg været målby for den afgørende etape 27 gange, mens hovedstadsenklaven ved en anden lejlighed har været startby. Løbet blev kørt første gang i 1985, dengang under navnet Bikuben Danmark Rundt.
I 1986 sluttede løbet for første gang med en etape på Frederiksberg. Denne blev vundet af hollænderen Marco van der Hulst, mens danske Jesper Worre, der senere skulle komme til at fungere som mangeårig løbsdirektør, vandt cykelløbet sammenlagt. Sidst løbet sluttede på Frederiksberg var i 2021, da belgiske Remco Evenepoel vandt både etapen, som var en enkeltstart, og løbet sammenlagt.
cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.