Sorø siger farvel til sin vicekommunaldirektør
Andreas Jegstrup fratræder i Sorø med øjeblikkelig virkning.
Foto: Sorø Kommune (arkiv)

Sorø siger farvel til sin vicekommunaldirektør

Først røg kommunaldirektøren efter kreditkortsag, og nu stopper også ham, der i to måneder derefter var konstitueret i jobbet.
23. DEC 2021 11.20

SORØ: Vicekommunaldirektør i Sorø, Andreas Jegstrup, fratræder sin stilling fra dags dato. Det oplyser kommunen her til formiddag.

- Sorø Kommune og Andreas Jegstrup er blevet enige om ikke at fortsætte samarbejdet. Der er derfor indgået en fratrædelsesaftale med Andreas Jegstrup, oplyser Henning Daugaard, som 1. december tiltrådte som kommunaldirektør.

Dermed skrives endnu et kapitel i et turbulent halvår i Sorøs øverste ledelse.

I august afslørede DR, at daværende kommunaldirektør Søren S. Kjær havde brugt kommunens kreditkort til private indkøb. Han sagde selv op, men efterfølgende valgte kommunalbestyrelsen at melde ham til politiet.

Andreas Jegstrup blev derefter konstitueret i stillingen, indtil Henning Daugaard blev hentet til jobbet fra et direktørjob i Frederiksberg Kommune.

Det fremgår ikke, hvad baggrunden er for vicekommunaldirektørens exit.  

Udover det nu ledige job er også stillingen som økonomi- og personalechef ledig fra 1. januar. Kommunalbestyrelsen har derfor besluttet at forlænge processen forud for de to nyansættelser, idet det giver mulighed for at vurdere, om der skal ske tilpasninger i stillingsindholdet for de to stillinger, oplyser kommunen.

Andreas Jegstrup kom til kommunen i april fra et job som rådgiver ved Nexus Interim Management, og han har tidligere været økonomi- og socialdirektør i Ringsted i ni år og økonomi- og ældrechef i København i fem år.