dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Sorø har bestemt sig: Kommunaldirektørs brug af kreditkort bliver politisag

Politiet er den rette myndighed til at afklare sagen, mener politikerne.
26. AUG 2021 9.32

SORØ: Tidligere på ugen kunne DR afsløre, at Sorøs kommunaldirektør Søren S. Kjær havde brugt det kommunale kreditkort til private indkøb. Han sagde selv op tidligere i august, men efter at svindlen er kommet frem, besluttede kommunalbestyrelsen i går at politianmelde sagen. Det oplyser kommunen.

Sagen blev drøftet på et lukket punkt, hvor et flertal stemte for politianmeldelsen. Ifølge TV2 Øst stemte 23 politikere for politianmeldelsen, mens en enkelt - Niels Aalbæk Jensen (Frigængerne) - stemte imod. 

- Et flertal i kommunalbestyrelsen vurderer, at politiet bør undersøge sagen, da politiet er den rette myndighed til at afklare, om der er foregået noget ulovligt. Et flertal i kommunalbestyrelsen har derfor besluttet at politianmelde den tidligere kommunaldirektør, siger borgmester Gert Jørgensen (K).

På dagsordenen for gårsdagens møde var også processen for ansættelse af en ny kommunaldirektør. Her henstilles der til, at der er ansat en ny kommunaldirektør pr. 1. december, og at kommunen vil alliere sig med et eksternt rekrutteringsfirma.

Da der er tale om en personalesag, vil kommunen hverken be- eller afkræfte, om der har været tale om en bortvisning, oplyser kommunen til DK Nyt. Søren S. Kjær sagde op 9. august pr. 30. september, men om han fortsat vil have sin gang på rådhuset indtil da, er altså uvist.

Opdateret 9.52 med information om bortvisning og stemmeafgivelse på kommunalbestyrelsesmødet.