At ministerens egen underskrift stod under to styrelsers afvisning af et solcelleprojekt i Norddjurs - blev ugens mest bemærkelsesværdige historie: Der var nemlig ingen lokal beboermodstand, men: Minister stopper solcelleanlæg i 11. time.
Det skete nemlig nærmest samtidig med, at regeringen - konkret i skikkelse af indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) - lige nu taler om, at der skal opsættes meget mere vedvarende energi i kommunerne, og at der netop skal justeres på alle de benspænd, der i praksis forhindrer opstilling af solceller og vindmøller.
Ikke længe efter viste det sig også, at KL og borgmester er uforstående over ministers veto mod solcelleanlæg.
I slutningen af ugen var det så rørhøgen, der ikke var tjekket godt nok på Lolland: Klagenævn sender Bogø-møllepark tilbage igen.
Og nu da der efter krigen i Ukraine skal speedes op på den alternative energi, går Slagelse til klimaministeren og beder minister genoverveje Omø Havvindmøllepark. Den hænger nemlig i en tynd tråd, efter regeringen med sin havplan sidste år udpegede området til fuglebeskyttelsesområde. Nu vil Slagelse have ministeren til at genoverveje beslutningen.
På navnefronten bød den forløbne uge på hele tre nye kommunaldirektører - og dog - den ene er nemlig et kendt ansigt i selvsamme stilling: Steen Vinderslev vender tilbage som kommunaldirektør i Middelfart.
Den anden var Niels Højbergs afløser fundet internt: Direktøren for Børn og Unge Martin Østergaard Christensen bliver ny stadsdirektør i Aarhus. Også den tredje blev fundet i direktionen, da Fredensborg ansatte Mads Toftegaard som ny kommunaldirektør.
Noget, der vil blive lagt mærke til blandt kommunale jurister er, at Tidligere ansat ønskede aktindsigt i al kommunikation om sig selv, hvor en kommune fik medhold i, at en anmodning om aktindsigt fra tidligere medarbejder var overdreven.
En sag, der fik flere til at spærre øjnene op, var nok: Politiker i Nyborg trækker sig efter sag om nøgenbilleder.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.