Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sønderborg vil spørge forældre til rygning

KORT NYT10. MAJ 2020 15.44

SØNDERBORG: Forældre til mindreårige børn i Sønderborg Kommune kan fremover forvente at blive spurgt, om de ryger, når de for eksempel er med deres barn til tandlæge. Kommunen vil nemlig uddanne medarbejdere i tand- og sundhedsplejen til at spørge til forældres rygevaner, skriver JydskeVestkysten.

Det sker ud fra metoden Very Brief Advice (VBA), hvor medarbejderen - hvis svaret er ja - skal informere forælderen om, at der er fem gange større chance for at blive røgfri med hjælp fra rådgivning og rygestopmedicin og herefter tilbyde forælderen hjælp. Kommunen har som mål at nedbringe antallet af daglige rygere, især blandt unge i alderen 16-34 år, og en af metoderne er altså at hjælpe forældre til at stoppe.

- På en ikke provokerende måde skal man spørge forældrene, om de ryger, og hvis de er interesseret, skal man henvise til hjælp. Det skal gøres forsigtigt og uden løftede pegefingre, så borgerne ikke føler sig trængt op i en krog, siger formanden for sundhedsudvalget, Helge Larsen (S), til JydskeVestkysten.

eo