DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Sønderborg sætter ind for bedre mental trivsel hos unge

KORT NYT6. SEP 2020 9.52

SØNDERBORG: De unges mentale sundhed og trivsel i Sønderborg skal være bedre, og derfor tilføjer kommunen to nye initiativer til sin indsats over for unges mentale sundhed med et kursus og forbedret samarbejde med ungdomsuddannelserne.

Kurset er målrettet unge med symptomer på stress med holdbaserede forløb, mens kommunen også har etableret et godt samarbejde med ungdomsuddannelserne, hvor de deler viden om de unges hverdag. Derudover tilbyder kommunen allerede gratis psykologhjælp til 15-25-årige.

- Vi ved, at der er mange unge, der går rundt og har det svært, men måske ikke gjort noget ved det, før problemerne har vokset sig store. Takket være et godt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne kan vi gøre vores tilbud og indsatser så let tilgængelige, at mange flere får gjort noget ved det, der trykker, inden det udvikler sig, og de dropper ud af fx studiet. Med de to nye indsatser, får vi endnu flere redskaber til at vi endda kan finde dem, der ikke selv finder os. På den måde kan vi støtte dem, der vakler, inden de vælter, siger sundhedsudvalgets næstformand, Didde Lauritzen (S).

ibs