Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Snart forbydes dieselbiler i København og Århus

Danmark bliver tvunget til at forbyde dieselbiler, der er mere end seks år gamle, at køre ind i det centrale København og Århus, vurderer eksperter
KORT NYT2. DEC 2011 13.37

Danmark bliver tvunget til at indføre langt skrappere miljøzoner i København og Århus. Det vurderer både Aarhus Universitet og Økologisk Råd, fordi EU senere i dag, fredag, ventes at insistere på, at vi overholder kravene til ren luft i byerne.

Og det kan kun lade sig gøre, hvis de gamle dieselbiler får forbud mod at køre i byerne, eller hvis en betalingsring gør det så dyrt for dem, at ejerne af sig selv bliver væk. De gamle dieselbiler og varevogne er de største kilder til forurening med kvælstofdioxid, NO2, på gadeplan. Det skriver Ingeniøren.

Danmark skulle allerede have overholdt EU's grænseværdi for kvælstofilter, NOx, på 40 mikrogram per kubikmeter luft i 2010. Men de seneste beregninger fra Aarhus Universitet viser, at grænseværdien er overtrådt på 29 ud af de 138 gader i København, som beregningerne dækker. I Aarhus er der overskridelser på 11 ud af 55 gader.

lcl