DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Smittetal og indlæggelser går den rigtige vej

De skærpede restriktioner over julen ser ud til at have virket. Men stadig høje dødstal.
6. JAN 2021 14.45
TEMA: Corona

Det går den rigtige vej med at få tæmmet corona-epidemien, før den nye britiske virusvariant snart frygtes at få tallene til at stige igen.

2.216 er testet positiv det seneste døgn, og da testsystemet igen er i fuld sving med over 100.000 test det seneste døgn, giver det en positivprocent på 2,21. Det er den laveste siden juleaften.

Samtidig falder antallet af indlagte for anden dag i træk til nu 886. Det er 56 færre end dagen før. Af dem er 137 på intensiv og 84 i respirator.

Desværre er der også i dag et stort antal døde med corona, nemlig 30 nye registrerede. 

I det private testsystem blev 344 testet positiv med lyntest tirsdag. Det var 1,74 pct. af dagens knap 20.000 test og den laveste positivprocent siden i torsdags.

Smitte i alle kommuner

Samtlige 98 kommuner har nu smittetilfælde, efter at en person på Læsø er testet positiv. Kun seks kommuner har en incidens under 100, nemlig Lemvig, Nordfyn, Langeland, Læsø, Bornholm og Ringkøbing-Skjern.

I den anden ende topper Albertslund med incidens på 553 efterfulgt af Ishøj, Brøndby, Herlev og Hvidovre. Kun de tre førstnævnte har nu en incidens over 500. For en uge siden gjaldt det 11 kommuner.

Smitten er stadig mest udbredt i hovedstadsområdet, mens Fyn og Jylland undtagen Østjylland ligger lavt.

Ser man en uge tilbage, er incidensen faldet mest i Vallensbæk, Herlev, Brøndby og Jammerbugt, mens den er steget mest i Mariagerfjord efterfulgt af Norddjurs og Favrskov. Den er faldet i 78 kommuner og steget i 19, mens Haderslev har været uændret.

 

Den seneste uge er det blandt de 20-29-årige, der har været flest smittede. Herefter kommer folk i 50'erne, mens teenagerne er røget længere ned på listen, efter at de blev sendt hjem fra skole og ungdomsuddannelser.

Assistance til Sjælland

Selvom antallet af indlagte falder, er der stadig pres på mange hospitaler. Det gælder blandt andet i Region Sjælland, som nu får hjælp af Epilepsihospitalet Filadelfia, en non-profit selvejende institution placeret i Sorø Kommune.

Hospitalet stiller op til 22 sengepladser til rådighed til medicinske patienter, som er i sidste del af patientforløbet, før de kan udskrives. De første fem patienter overføres dertil torsdag, oplyser hospitalet.

Kl. 16.23: Afsnittet "Desværre er der ikke i dag et stort antal døde med corona, nemlig 30 nye registrerede" ændret til "Desværre er der også i dag et stort antal døde med corona, nemlig 30 nye registrerede".