DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Smitten stiger igen - her er ændringen størst

Onsdagens smittetal er det højeste i to måneder. Se beregning: Incidensen er steget i 48 kommuner og faldet i 43 den seneste uge.
24. MAR 2021 14.50
TEMA: Corona

863 personer er testet positiv det seneste døgn med pcr- eller kviktest. Nøjes man med at se på de sikre pcr-test, er tallet 824. Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

De 824 er det højeste antal siden 23. januar, dog skelnede SSI i en uge fra 10. marts ikke mellem pcr- og kviktest, og derfor kan tallet den 11. marts have været lige så højt. Her var det samlede tal for de to typer 862, mens det altså er 863 i dag.

Antallet af indlagte stiger også for fjerde dag i træk, i dag blot med to til 216. Der er fortsat 46 på intensiv, heraf 28 i respirator.

Der er registreret to nye coronadødsfald.

Det er fortsat Ishøj, Brøndby, Høje-Taastrup, Ballerup og Vallensbæk, som er hårdest ramt af smitten, alle med incidens over 200.

Stigning i Ishøj, fald i Albertslund

Ser man i stedet på, hvordan incidensen har udviklet sig den seneste uge, ser det også værst ud i Ishøj, viser DK Nyts beregninger. Her er incidensen steget med 140 den seneste uge til nu 376. 

I alt 48 kommuner har højere incidens i dag end for en uge siden. Udover Ishøj er den steget mest i Brøndby, Furesø, Lejre, Halsnæs, Hørsholm, Ballerup, Gribskov, Kerteminde og Fredensborg.

Syv kommuner har uændret incidens, mens den er faldet i 43 kommuner. Faldet har været størst i Albertslund efterfulgt af Esbjerg, Bornholm, Ringsted, Odsherred, Sorø, Haderslev, Odder, Kalundborg og Vesthimmerland.

Tallene for de enkelte kommuner kan ses herunder. Bemærk, at der er tale om ændringer i faktiske tal, ikke procentvise ændringer.

Vaccinationerne går ikke så hurtigt, efter at AstraZeneca blev sat på pause. Siden i går har 6.312 fået første vaccinestik, mens 7.683 har fået det andet.

11,1 pct. af befolkningen har dermed fået mindst en vaccinedosis, og heraf er 5,7 pct. færdigvaccineret.