Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Små 300 hjemløse i Aarhus testet. Alle viste sig at være corona-fri

'Tankevækkende,' siger speciallæge i infektionssygdomme.
22. APR 2020 6.53
TEMA: Corona

AARHUS: I et samarbejde mellem Aarhus Kommune, Region Midtjylland og Aarhus Universitetshospital, AUH, er 297 udsatte og hjemløse borgere i Aarhus blevet testet for corona, og ikke en eneste havde smitten, oplyser TV2 Østjylland.

- Jeg synes, at det er tankevækkende, at der ikke er en eneste, som er smittet. Det er et miljø med tæt kontakt, og de kan have svært ved at overholde anbefalingerne. Jeg havde forestillet mig, at der ville være smittede, siger speciallæge i infektionssygdomme på AUH og lektor i Global Sundhed på Aarhus Universitet, Christian Wejse, til TV2 Østjylland.

- Det siger noget om, hvor begrænset kontakt der er imellem hjemløse og de skiglade mennesker, der bragte smitten til Danmark.

Forudsætningen for at blive testet var, at de hjemløse ville gå med til at gå i isolation, hvis de blev testet postitive, men det bliver der ikke tale om. Der var heller ikke på forhånd nogen nævneværdig modstand mod betingelsen.

Stor ansvarlighed

- De ansatte på forsorgshjemmene havde sagt, at det nok ville blive et problem, men vi har virkelig fået få afslag. Jeg har oplevet meget stor ansvarlighed fra denne gruppe borgere, siger Christian Wejse.

Han fortæller, at der ifølge forsknings- og analysecentret Vive er cirka 750 udsatte borgere i Aarhus Kommune. Derfor mener han, at testen af næsten 300 udsatte borgere fordelt over flere dage kan give et billede af, hvordan det generelt står til med udsatte i Aarhus.

Ifølge Christian Wejse har de udsatte borgere ofte dårligt behandlede sygdomme, og de opsøger ikke selv sundhedsvæsnet. Derfor har det været væsentligt at finde ud af, om der var smitte i den gruppe.

mk