Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Slukker lys omkring santhans i stedet for august

Slukker lys omkring santhans i stedet for august

Reduceret gadebelysning i Sønderborg må ikke skabe utryghed, men det sparer el, penge og CO2. Borgerne blander sig konstruktivt

SØNDERBORG: Sønderborg Kommune vil spare på eludgifterne og samtidig reducere CO2-udslippet. Det skal en ny gadelyspolitik hjælpe med. Som led i planen blev der slukket for gadelyset fra juni til og med august samt generelt slukket for overflødig gadebelysning i kommunen.

- Mange borgere har klaget over, at gadelyset har været helt slukket i august. Det tager vi til efterretning, og vi indstiller nu til Teknik og Miljøudvalget, at august ikke indgår i sommerslukningen. Derimod vil månederne omkring sankthans være mere hensigtsmæssige. Sommerslukningen har givet en væsentlig elbesparelse i forhold til tidligere år og er derfor kraftig medvirkende til at vi opnår de mål, som byrådet har besluttet, siger afdelingsleder Lars Overgaard fra Veje og Trafik.

Målet med den nye gadelyspolitik er, at to ud af tre gadelamper på boligveje og stamveje slukkes permanent. Borgerne er inviteret til at komme med ideer og kommentarer, og mange har reageret, bl.a. med ønsker til belysning på stier, hvor børn cykler i skole og til fritidsaktiviteter. Trafiksikkerhed for de bløde trafikanter er meget vigtig. Mange borgere har foreslået, at en anden lampe på deres vej skal slukkes, i stedet for den, der er blevet slukket, og flere har meddelt, at de er utrygge ved situationen.

ka