
VIBORG: Hvorfor sælge for 50.000 kr. for derefter at købe for en million?
Det er det grundlæggende spørgsmål i sagen om salg og køb af navnerettighederne til Viborg Stadion, som Viborg Kommune foretog i 2010-11.
Først solgte kommunen navnerettighederne for 50.000 kr. om året, hvorefter det kommunalt ejede energiselskab Energi Viborg lavede en sponsoraftale om navnet til en mio. kr. om året.
Statsforvaltningen vurderede sidste år, at det ligner ulovlig støtte til Viborg FF, som var i store økonomiske vanskelligheder, da handlerne foregik. Og sagen blev derfor ganske penibel for tidligere borgmester Søren Pape, da han i efteråret overtog formandsposten hos De Konservative.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skal afgøre, om handlen var ulovlig. Og de har nu bedt en skønsmand fra Retten i Viborg om at se nærmere på priserne, viser en aktindsigt til avisen Kommunen.
Ingen sammenligning
Ifølge en orientering til Viborg Kommune skal skønsmanden både vurdere de priser, der blev givet for salg og køb af navneretten til stadion i 2010-11 samt det seneste stadionsponsorat, som Energi Viborg indgik med Viborg FF i august sidste år.
Kommunen fik ellers et reklamefirma til at vurdere priser, før de indgik den nye aftale i 2014, men også denne pris ønsker Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen altså nu at få belyst.
Styrelsen har samtidig understreget, at skønsmanden ikke bør bruge andre kommuners lignende handler som sammenligningsgrundlag, da de ikke mener, at de nødvendigvis afspejler markedsprisen.
Som avisen Kommunen beskrev i efteråret, er det ellers ofte den slags sammenligninger, kommunerne bruger, når de skal vurdere en markedspris på navnerettigheder til stadions. Og andre kommuner og energiselskaber har formentlig lavet lignende aftaler, uden at det dog er blevet besluttet i byrådssalen.
Det er første gang, at en skønsmand nu bliver inddraget i en sag om salg af stadionnavn, og bliver Viborg Kommunes handler erklæret ulovlige, skal Viborg FF formentlig betale en del af sponsoratet tilbage.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.