Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Skarridsøhjemmet frikendt

KL's rapport om omsorgsforholdene på bostedet Skarridsøhjemmet i Holbæk konkluderer, at der ikke var hold i Ekstra Bladets anklager

HOLBÆK: Tværtimod peger KL's 145 sider lange rapport på, at Skarridsøhjemmet er et velfungerende bosted.

Baggrunden for KL's undersøgelse er en række påstande om bl.a. omsorgssvigt samt dårlig ledelses- og medarbejderkultur, som Ekstra Bladet bragte i starten af august måned i år.

- Vores fokus har fra dag et været på de alvorlige påstande som blev rejst. Dem tog vi meget alvorligt, og dem handlede vi på, ved at iværksætte en omfattende uvildig undersøgelse af Skarridsøhjemmet, fastslår borgmester Søren Kjærsgaard (V) og uddyber:

- Nu sidder vi så i bogstaveligste forstand med KL's rapport i hånden. Og vi kan konstatere, at de tidligere fremsatte påstande ikke har hold i virkeligheden overhovedet. For ikke blot frikender rapporten Skarridsøhjemmet. Den konkluderer også, at bostedet er særdeles velfungerende, og at der tages godt hånd om beboerne der er udviklingshæmmede og har særlige og meget forskellige særlige behov. En konklusion helt i tråd med det lovpligtige tilsyn.

Slut på en hæslig periode
Ifølge borgmesteren er undersøgelsens resultat meget vigtigt. For det sætter et definitivt punktum for en hæslig periode for beboere, de pårørende og medarbejdere på Skarridsøhjemmet.

- De voldsomme anklager mod stedet har været ubegrundede. Men det ændrer jo desværre ikke ved, at alle med forbindelse til Skarridsøhjemmet har gennemlevet en meget vanskelig tid de sidste par måneder, understreger Søren Kjærsgaard og slutter:

- Derfor vil vi også fremadrettet bruge vores energi på, at få medarbejderne på stedet bragt tilbage på fode, så vi sikrer, at opgaverne også fremover løftes kvalificeret, og at beboere og pårørende fortsat kan være trygge ved stedet.

Rapporten 'Holbæk Kommune. Omsorgsforholdene på Skarridsøhjemmet' kan ses på holbaek.dk.

lcl