DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Skarp kritik af sygehusafdeling med for tidligt fødte
Neonatalafdelingen på OUH har fået to påbud af Arbejdstilsynet. Arkivfoto.
Foto: Ida Munch, Ritzau Scanpix

Skarp kritik af sygehusafdeling med for tidligt fødte

Tilsynsrapport indeholder eksempler på livsfarlige situationer på neonatalafdelingen i Odense.
17. SEP 2020 11.48

SYDDANMARK: En rapport fra Arbejdstilsynet afslører flere ubehagelige historier fra neonatalafdelingen på Odense Universitetshospital. Det skriver DR Fyn.

Neonatalafdelingen har fået to påbud, efter Arbejdstilsynet vurderer, at arbejdet ikke er planlagt og udført, så det er "sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt".

Men det er oversygeplejerske på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, Lone Møller, ikke enig i. Hun mener ikke, at patienterne eller de ansatte er i fare. Til gengæld erkender hun, at det psykiske arbejdsmiljø for personalet ikke er optimalt:

- Sundhedspersonalet står i situationer med akutarbejde og har en oplevelse af at blive forskrækket. Det er dét, vi skal tage hånd om. Jeg har ikke fået henvendelser fra forældre, der har været utrygge ved at være indlagt på afdelingen, siger hun til DR Fyn.

Er det ikke problematisk, at der ikke er kompetent plejepersonale til familierne?

- Jeg afviser ikke, at det ikke er problematisk. Det er en stor belastning at arbejde på akutafdelinger, men der vil altid være de rette kompetencer på arbejde - samtidig med, at der altid vil være noget personale under oplæring, siger hun.

Der har manglet erfarne kolleger

Ifølge tillidsrepræsentanterne på afdelingen bunder mange af problemerne i, at der ikke er nok erfarne kolleger i vagtplanen.

- Vi gør det bedste, vi overhovedet kan ud fra de forhold, der er muligt. Vi er bekymrede for normeringen og vores udskiftning af personale, fortæller Tanja Bergenhagen til DR Fyn.

Hun er tillidsrepræsentant i et af afdelingens to teams. Sammen med ledelsen og Dansk Sygeplejeråd havde hun sat en række initiativer i gang, inden Arbejdstilsynet kom forbi. Afdelingen har de sidste 6-12 måneder blandt andet indført en mentorordning, længere oplæringsforløb og evaluerer oftere på de nye sygeplejersker.

H.C. Andersen Børne- og Ungehospital har indtil 15. december 2020 til at sikre sig, at der er psykisk førstehjælp til de ansatte, og ledelsen har indtil næste sommer til at sikre sig, at arbejdet er tilrettelagt og udført sundhedsmæssigt forsvarligt.

ibs