Sjælland vil sikre lokale lægevagter

KORT NYT26. MAJ 2021 14.54

SJÆLLAND: Et enigt forretningsudvalg i Regionsråd Sjælland har besluttet, at alle borgere skal sikres adgang til en lokal lægevagt. Beslutningen kommer på baggrund af, at mange borgere i dag ikke kommer til lokale lægevagter, da det er de praktiserende læger, der visiterer borgerne til lægevagten og vælger, hvor de kan komme hen, oplyser regionen.

Regionens administration skal nu finde en kortvarig løsning, hvor borgerne kan tilses ved 11 lægevagter i hele regionen. Der skal også udarbejdes et oplæg til, hvordan systemet i fremtiden moderniseres og organiseres, så alle er sikret at kunne komme til konsultation ved en lægevagt, der ligger tættere på deres bopæl.

I dag kan man blive tilset af en lægevagt på regionens sygehuse i Holbæk, Roskilde, Køge, Slagelse, Næstved og Nykøbing F., men nu skal der også sikres konsultationer i Nakskov, Vordingborg, Ringsted, Kalundborg og Nykøbing S. Beslutningen har fået Praktiserende Lægers Organisation til at opsige den nuværende lægevagtaftale, da de ikke vil dække de fem nye steder.

mh