dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Sjælland klar til vaccination af kommunalt personale
Region Sjælland står klar til at vaccinere tusindvis af borgere i næste uge.
Foto: Md Rafayat Haque Khan/Zuma/Ritzau Scanpix

Sjælland klar til vaccination af kommunalt personale

14.000 borgere om dagen og 17.000 kommunalt ansatte på tre uger skal vaccineres med effektiv indsats og AstraZeneca.
10. FEB 2021 14.45
TEMA: Corona

SJÆLLAND: Kommunalt sundheds- og omsorgspersonale i Region Sjælland kan igen fra torsdag vaccineres. Omkring 1.000 personaler vil hver dag få et stik med AstraZeneca-vaccinen, der skal gives til personer fra 18-64 år.

I alt har Region Sjælland modtaget 7.600 doser fra AstraZeneca, og regionen forventer, at næste levering i uge 7 vil være på 9.900 doser. Vaccinedoserne er fortrinsvis målrettet de 17.000 kommunalt ansatte, men der vil også være personale på sygehusene i målgruppen for vaccinen. 

- Vi er så småt i gang. Fra i morgen er der fuldt tryk på at få vaccineret kommunalt sundheds- og omsorgspersonale. Vi ønsker at vaccinere så mange som muligt, og vi håber, at tiderne, der nu åbnes for, bliver flået væk, siger Jesper Gyllenborg, vicedirektør på Sjællands Universitetshospital og ansvarlig for den sygehusbaserede del af vaccinationsprogrammet i Region Sjælland.

Regionen forventer, at alle ud af de 17.000, som ønsker vaccinen, inden for tre uger vil have modtaget den første af i alt to vaccinationer.

Bredes endnu længere ud

Seks af regionens vaccinationscentre rykker i nye lokaler, så de er klar til at vaccinere 14.000 borgere om dagen, så snart der kommer tilstrækkeligt antal vaccinedoser. Centrene er placeret ved regionens seks mest folkerige kommuner, der tilsammen tæller 52,9 pct. af borgerne.

På sigt er det ambitionen at brede vaccinationstilbuddet endnu længere ud, så ingen borgere får mere end 20 kilometer til nærmeste vaccinationsmulighed. 

- Vi har allerede oplevet, hvor vigtig nærhed har været ved vaccination af beboerne på plejecentrene, hvor mobile enheder kom ud til beboerne. Uden dem, havde det været vanskeligt at få vaccineret vores allermest udsatte borgere på plejecentrene, siger Solrøds borgmester Niels Hörup (V), der også er formand for KKR Sjælland.

ibs