DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Selv Liberal Alliance blev socialdemokrater på Folkemødet
Foto: Thea Storm Pedersen

Selv Liberal Alliance blev socialdemokrater på Folkemødet

FOLKEMØDE Partileder Anders Samuelsen gav en håndsrækning til at indgå en bred skattereform: 20.000 flere offentlige arbejdspladser i stedet for regeringens 60.000

- Vi vil i Liberal Alliance nu foreslå et helt konkret kompromis, der indeholder reelle skattelettelser, og som ikke kaster nye skatter i hovedet på danskerne - samtidig med, at det er baseret på et regnestykke, der hænger sammen.

Sådan lød opbygningen til det helt store tilbud, som Anders Samuelsen fremlagde i sin partitale:

- Alle ved, at Liberal Alliance allerhelst vil slanke den offentlige sektor, så der kommer 40.000 færre offentligt ansatte. Men mit tilbud til regeringen er, at hvis den vil acceptere at nøjes med bare 20.000 flere offentligt ansatte, så er der basis for en aftale med Liberal Alliance, sagde Anders Samuelsen og efterfulgte med kommentaren:

- Man er jo nærmest socialdemokrat - og det skabte latter i den mindre flok af lyttere, der var troppet op på Cirkuspladsen lørdag aften.

Partiformanden slog dog fast, at denne håndsrækning ikke ville gå ind og ændre på den højt profilerede mærkesag:

- Vi er gået konstruktivt ind i forhandlingerne med regeringen, og vi agter at blive der og bide os fast i forhandlingsbordet og kæmpe for reelle skattelettelser, sagde Anders Samuelsen.