Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Selektiv hukommelse i Venstre

DEBAT Venstres gruppeformand i Randers, Anders Buhl-Christensen, skrev for kort tid siden på dknyt om den såkaldte KMD-sag. Det får nu borgmester Henning Jensen Nyhuus (S) til at reagere

Af Henning Jensen Nyhuus

Når Venstre ser i bakspejlet, ser verden åbenbart anderledes ud end for os andre. I sit debatindlæg ser Anders Buhl-Christensen tilbage på et sagsforløb, hvor det i hans bakspejl pludselig er borgmesteren og en junta af KL-jurister, der er ude efter direktørskalpe i Randers Kommune. Hele KMD-sagen er reelt en personlig hetz og fnidder.

Anders Buhl-Christensen skriver, at et enigt økonomiudvalg i Randers tilbage i december 2009 træffer beslutning om at forlænge en KMD-aftale. Ifølge Venstres gruppeformand er der set i bakspejlet tale om, at økonomiudvalget træffer en 'kalkuleret, risikobetonet beslutning' ved at beslutte en forlængelse af KMD-aftalen. Og at det på økonomiudvalgsmødet blev diskuteret, at det var den bedste fremgangsmåde, selvom Randers Kommune kunne risikere en næse.

Vi skulle altså som økonomiudvalg bevidst have truffet en beslutning om at gøre noget, hvor vi vidste, vi kunne risikere en næse!? En bevidst handling hvor vi går ud over kanten af loven. Som formand for økonomiudvalget må jeg tage klart afstand fra den melding. Når jeg dykker ned i referatet fra det interview, som samme Anders Buhl-Christensen var igennem med KL-juristerne i forbindelse med den personalejuridiske undersøgelse i KMD-sagen, så er der sket noget med Anders Buhl-Christensens hukommelse, da han så i sit bakspej.

I referatet fra Kl-juristernes interview med Anders Buhl-Christensen står der i KL-rapporten:
- Anders Buhl Christensen oplyser, at eventuelle konsekvenser af kommunens eventuelle manglende udbud, herunder en risikovurdering heraf, ikke blev nævnt på mødet. Anders Buhl-Christensen oplyser, at økonomiudvalget på mødet ikke godkendte noget konkret i forhold til kommunens forlængelse af hovedaftalen med KMD A/S.
Dette referat er efterfølgende godkendt af Anders Buhl-Christensen.

Jeg kan kun beklage, at vi her i Randers tilsyneladende skal blive ved med at diskutere sagen på et sådant plan. Og jeg kan ikke understrege nok, at der aldrig har været tale om en personlig hetz imod direktører i Randers. Vi valgte at få lavet en KL-rapport, fordi vi som politikere oplevede, at vi ikke blev godt nok orienteret. Læser man KLs fulde rapport på vores hjemmeside, er det også tydeligt,.

Det er på tide, at vi ser frem og ser på udviklingsmuligheder i Randers Kommune - dem har vi mange af. Jeg ville ønske, at Venstre ville være med til at se frem i stedet for at spejde bagud i sit eget bakspejl - der åbenbart også fortæller en ganske anden version af virkeligheden end den reelle.

Henning Jensen Nyhuus er socialdemokrat og borgmester i Randers